Broer i norge online dating tips

broer i norge online dating tips

... INFRA-KIT | BRIDGE & CUT-AND-COVER TUNNEL CONSTRUCTION. To reduce the design and assembly effort in bridge building and cut-and-cover tunnel. (iparralde.eu) Norges mest komplette bilportal med alt om bil: bruktbiler, nye biler, nyheter, biltester etc. blind dating franske dvdrip bf3 matchmaking alltid Fra overskriften for dating nettsteder eksempler app som forteller deg hvor lenge du har datet tips for dating en.

Premium escort service erotic massage denmark

Broer i norge online dating tips

MATCHER SEXCHAT FREE

Men en del broer har også svakheter som truer den generelle bæreevnen. VG har valgt ikke å publisere listen med broenes navn. Ingeniørene inspiserer broene på sommeren og oppdaterer databasene på vinteren. Enkelte av de broene med truet bæreevne kan derfor være revet eller reparert. Vi skilter, foretar nye gjennomregninger og fjerner asfalt slik at totalvekten blir lettere.

Vi har veldig mange dyktige konsulenter og interne medarbeidere som inspiserer broene, sier Stensvold. Senioringeniør Morten Wright Hansen i Vegdirektoratet forteller at det tas nødvendige tiltak når feilene oppdages. Mange av broene er imidlertid ikke inspisert på lang tid.

I tillegg har vi driftsentreprenører som hver dag drifter og holder oppsyn med veinettet og varsler dersom det oppdages avvik. Dette gjelder også for broene, sier Wright Hansen. Har dere ikke fullstendig kontroll? Vi inspiserer flere tusen broer hvert år. VG kan blant annet fortelle historien om broen på Norges mest trafikkerte veistrekning, E6 gjennom Groruddalen i Oslo med De fleste broer skal ha en grundig hovedinspeksjon hvert femte år og en enklere enkeltinspeksjon hvert år.

VG har fått innsyn i Vegvesenets egen brodatabase Brutus , som viser at én eller begge disse fristene er brutt for 55 prosent av broene. Du kan innimellom ha formildende omstendigheter som kan forklare det, men med det omfanget som er her, er det mer en systemsvikt enn formildende omstendigheter, sier samferdselsministeren.

Solvik-Olsen, som er ansvarlig statsråd på dette området, sier de allerede visste at reglene brytes. At det ikke har vært gode nok planer for inspeksjoner og lignende. Så sånn sett er det ikke nytt at det ikke fungerer slik som det var meningen, sier Solvik-Olsen.

Se en kjapp introduksjon til saken: Oppsiktsvekkende nok blir store og trafikkerte broer inspisert dårligere enn gjennomsnittet, viser dataene VG har fått. For eksempel har ingen av Norges ti lengste broer loggført de inspeksjonene regelverket krever at de skal ha. Finnmark er flinkest på å inspisere broene, Oslo er dårligst. Det er derfor vi må ha en ledelse over dette som stille de rette spørsmålene og gjør at alle har fokus på samme måten.

Det er også noe av det vi må få klarhet i, sier samferdselsministeren. På Norges lengste bro ble det ifølge registreringssystemet Brutus ikke utført hoved- eller enkeltinspeksjon i fjor: Og da er det viktig at alle gjør det, sier Solvik-Olsen. Fikk du med deg?

Copyright © 2018 Asia